Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ συνέχεια...


Γαβάθα στρογγυλή(έτσι λέω εγώ αυτά που οι "σικ" λένε κουφωτά ή "κασπό") με αρωματικό κεράκι, για σύνθεση στο πλάϊ, όπως στην φωτογραφία ή μέσα...


Γαβάθα παραλληλόγραμμη (35 εκ. x 15 εκ.).


Σύνθεση, γαβάθα με δύο αρωματικά κεριά (τετράγωνο και στρογγυλό).

Η διακόσμηση γίνεται με φυσικά όστρακα, βότσαλα και αστερίες.

10 σχόλια:

  1. η θαλασσινή σου συλλογή με τρελαίνει...όταν την κοιτάζω νομίζω ότι η αύρα της θάλασσας μου χαιδεύει το πρόσωπο,νοιώθω την μυρωδιά της,αισθάνομαι να ταξιδεύω στα γαλάζια της νερά...υπέροχη αίσθηση Γιάννη χάρη στα κεριά σου...να είσαι πάντα χαρούμενος και να μας χαρίζεις τις υπέροχες δημιουργίες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσουν οι αστερίες που χρησιμοποίησες σε αυτά τα κεριά! Και ναι, να σου πω συμφωνώ και γω με τον όρο γαβάθα, στα ελληνικά, γιατί την είχα την απορία τι σημαίνει κασπώ και συγγνώμη δηλαδή το κουφωτά είναι καλύτερο!!! Τέλειες οι γαβάθες από κερί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Γιάννη :)


    Όλες οι γαβάθες μου άρεσαν πάρα πολύ, πιο πολύ όμως μου άρεσε η ορθογώνια με τα δύο κεριά μέσα, αν ήξερα που είσαι και τώρα θα ερχόμουν να την αγοράσω. Θα μου πεις, μοιάζει με την από πάνω, τι είναι αυτό που σε έκανε να την προτιμήσεις; το μόνο διαφορετικό είναι που έχει και δύο κεριά μέσα.

    Ναι μοιάζει, η τοποθέτηση όμως στα όστρακα μέσα στο μείγμα του κεριού διαφέρει, αυτή η μικρή διαφορά με έκανε να την ξεχωρίσω και να μου αρέσει τόσο πολύ.

    Όταν αγοράζω τέτοιου τύπου συνθέσεις με κεριά, τις αγοράζω μόνο για διακοσμητικό χαρακτήρα, για να ομορφήνουν το χώρο μου, είναι τόσο όμορφες που δεν θέλω να τις καταστρέψω ανάβοντάς τες.
    Γι αυτό μου άρεσε πολύ και η ιδέα σου, που έχεις συνδυάσει σε κάποιες συνθέσεις σου, τον ηλεκτρισμό σαν φωτισμό μέσα στο κερί, και έτσι δεν καταστρέφεται η δημιουργία σου.

    Αυτά τα κεριά που δημιουργείς Γιάννη είναι τέχνη,είναι στολίδια, δεν είναι σαν τα απλά αρωματικά κεριά του εμπορίου, που η χρήση τους περιορίζεται στο να φωτίσουν και να αρωματίσουν τον χώρο.

    Μία πρόταση ιδέα αν σου αρέσει, αλλά μπορεί ήδη και να την έχεις υλοποιήσει: Μπορείς να δημιουργήσεις μία γαβάθα,όπου το κερί να είναι στα χρώματα του φθινοπώρου, κίτρινο, πορτοκαλί,ή αυτό το ανοιχτόχρωμο λευκοκίτρινο που χρησιμοποιήται στο άρωμα βανίλια, ή διαφανές αλλά πάλι χρωματιστό, ανάμικτο με αποξηραμένα φρούτα και φύλλα. Και μέσα σε αυτήν, να μπορούν να βάζουν αυτά τα αρωματικά αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω που έχω τρέλα με τα κεριά βλέπω και τις απίθανες δημιουργίες σου και κοντεύω να τρελαθώ τελείως!Μπράβο σου,τέλεια όλα!

    Φιλάκια και καλό σου ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εβελίνα χαίρομαι που με τα κεριά μου σου δημιουργώ τέτοια αίσθηση. Είναι πολύ καλό ένα αντικείμενο να σε κάνει να χαλαρώνεις και να βοηθάει στην δημιουργικότητα της φαντασίας.
    Νάσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρούλα μου, μ΄αρέσει που δεν σε ξενίζει το "γαβάθα" που το θεωρώ αντιπροσωπευτικό όρο για τις... γαβάθες.:):)

    Καταλαβαίνεις πόσο όμορφα αισθάνεται κάποιος όταν ακούει ωραία λόγια για τη δουλειά του. Ιδιαίτερα όταν βάζει μέσα και μεράκι, όπως εγώ!

    Θα δεις πολύ όμορφα πράγματα στη συνέχει...

    Σ' ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα λύκαινα.

    Αν είναι να πάθεις κάτι να σου πω πού είμαι και νάρθεις :):):)

    Παρατήρησες τη διαφορά και αυτό μ' ευχαριστεί, διότι οι περισσότεροι δεν διακρίνουν μικροδιαφορές στη λεπτομέρεια. Όντως η παραμικρή διαφορά μεταξύ δύο κομματιών, τα ξεχωρίζει αισθητικά, πολλές φορές χωρίς αυτό να είναι συνειδητό.

    Πολλοί είναι αυτοί που "λυπούνται" να κάψουν τα κεριά γι' αυτό κι εγώ τα ξαναγεμίζω στους πελάτες μου, για να μη στερήσω απ' αυτούς την παρέα του κεριού κι ταυτόχρονα απ' το κερί τον κύριο ρόλο του.

    Η πρότασή σου είναι πολύ σωστή και οσονούπω θα δεις τέτοια κομμάτια.

    Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και θα φροντίσω να δεις πολύ σύντομα την πρότασή σου, αναρτημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάτα μου, σ' ευχαριστώ πολύ και βέβαια είναι χαρά για μένα το σχόλιό σου.

    Σκέφτομαι να σε προστατέψω, να μην τρελαθείς δηλαδή και γι' αυτό οι επόμενες αναρτήσεις θα περιέχουν... άσχημα κεριά. :):)

    Νάσαι καλά και να μείνεις on line. Δε θα χάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι υπεροχες δημιουργιες ειναι αυτες πολυ χαρηκα που βρεθηκαμε.Νασαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σου Ελευθερία κι εγώ χαίρομαι που σ΄αρέσει η δουλειά μου και σ' ευχαριστώ γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

'Εχουν σημασία για εμάς η γνώμη σας, οι παρατηρήσεις σας, τα σχόλιά σας, όπως και τυχόν διευκρινήσεις που θα θέλατε.